HVAD SKER DER?

I DAG: Tirsdag d. 28. november 2023, kl. 16-18: Åbent for smagning og salg af vin 

TILEGNET WEINHAUS BETTINA SCHUMANN

Åbent for smagning og salg tirsdag d. 28. november, kl.16-18

Med denne smagning fejrer vi .......

For det første:
Den internationale organisation Vinums udnævnelse af Weinhaus Schumann som ”Aufsteiger des Jahres” i Baden, 2023 – det kan vel bedst oversættes som årets stjerneskud i vinbranchen. Vi kan tilføje, at ønologen Bettina og sommelieren Melanie nu – efter kun 8 år som vinproducenter – er blevet kendt og berømmet i hele Tyskland. Vi er så heldige at have ”opdaget” dem i tide og har eneret på salg af deres vine i Danmark.

                                     Et billede, der indeholder tekst, drik, drike, alkohol

Automatisk genereret beskrivelse

For det andet:
Vinder af  den internationale konkurrence World of Rosé 2023, hvor næsten 1.000 vine deltog og blev bedømt. Weinhaus Schumann vandt 1. prisen med deres 2020’er ”Chaiselongue” (i kategorien for de største tørre roséer). For at det ikke skal være løgn, placerer Vinum Weinguide 2023 en anden af Schumanns  roséer, 2021’eren ”Mittenmang”, i kategorien:  Tysklands bedste roséer under 15 euro (Bestenliste Deutschland).

                                              Eichelmann 2024 Deutschlands Weine | Book hardback | Libristo - EU

For det tredje: 
I 2024-udgaven giver den ultimative tyske vinbibel Weinguide Eichelmann Weinhaus Schumann hele  ****. Det står for de få vinproducenter, der betragtes og vurderes som ”Hervorragende Erzeuger”. Det behøver man vist ikke engang forsøge at oversætte til dansk for at forstå hvad det betyder? Det er trinnet før det højeste trin, ”Weltklasse”. Når Schumann lyser sådan op på stjernehimlen generelt, beror det på, at de også er vinrummets mestre med hensyn til produktion af flere andre vine end rosé. Hele tre af deres vine bedømmes til mere end de magiske 90 point i Eichelmann 2024.
 

                                              Et billede, der indeholder Glasflaske, Sodavand, Kapsel, flaske

Automatisk genereret beskrivelse

Ved smagningen vil du som ”forret” kunne smage deres spektakulære ”Petnat Petillant Naturel”  (boblevin på pinot noir) og efterfølgende kunne stifte bekendtskab med:  ”Mittenmang” (rosé på pinot noir), ”Bis in die Puppen” (hvidvin på pinot blanc), ”Dit is der Clou von't Janze” (hvidvin på pinot gris) og ”Achtkantig” (rødvin på pinot noir).


Og så, som den helt store overraskelse: En helt ny vin, ”Walk on Clouds”. Du kan selv forsøge, om du kan smage dig frem til hvilken eller hvilke druer, der har lagt saft og kraft til en spadseretur på skyerne.

                                             Et billede, der indeholder alkohol, drik, drike, Glasflaske

Automatisk genereret beskrivelse

Til sidst får du mulighed for at smage en ”gammel nyhed”. Weinhaus Schumann har genoplivet den traditionelle cuvée ”Badisch Rotgold feinherb”, en blanding af Spätburgunder (pinot noir) og Grauburgunder (pinot gris), som tidligere har været produceret  mange steder i Kaiserstuhl. Betegnelsen feinherb betyder, at vinen har fået lov at bevare noget restsødme, og den er perfekt til at afslutte fejringen af Schumanns succes.

Et billede, der indeholder drik, flaske, mad, alkohol

Automatisk genereret beskrivelseSmagningen finder sted i kælderen på Bykildevej 2, Valby, og den er gratis. Kom i tide, hvis du vil unde din gane den samlede og totale Schumannske vinoplevelse.

 

 

 

Tirsdag d. 28. november 2023, kl. 18-21: LUKKET arrangement (Elholm)

 


 

Kommende arrangementer

 

Fredag d. 1. december 2023:  En aften med ikke mindre end vinbonden Georg Fogt fra Badenheim i Rheinhessen i Tyskland

Der er i skrivende stund - 27/11 - følgende antal pladser tilbage til dette arrangement: 1

Georg på vej.......Smagning med Georg Fogt den 1. december 2023, kl. 19-21

Meget bedre bliver det simpelthen ikke. Til prisen producerer vingården og vinbonden Georg Fogt fra Rheinhessen noget af det bedste hvidvin, der kan opdrives i Tyskland. Vi var heldige at komme i kontakt med og få etableret en kanal til hans vintønder, inden han for alvor slog sig igennem på ikke bare den tyske, men også den internationale vinscene. Og vi er ham så taknemmelige for, at han holder fast i os, og ikke har ladet sig overtale af ”de store” – med de store prisstigninger vi af erfaring ved bliver tilfældet, når dette sker. Tænk bare og kig på, hvordan det er gået med priserne for Salwey og Adams Wein.


Vi husker stadig, hvor nervøse Georgs forældre var, da han skulle overtage vingården. Men han har formået at bygge videre på det bedste i forældrenes vingård, og tillige nærmest eksplosivt, såvel kvalitativt som kvantitativt, formået at udvikle Fogt Wein til noget vinelskere ikke kommer udenom – til priser som er til at have med at gøre.
 

Georg Fogt vil denne aften - på engelsk - præsentere og kommentere ca. ti af sine vine.


Der vil selvfølgelig være lidt godt brød el.lign. at supplere vinene med, men vi byder ikke på aftensmad.


Det koster 375 kr. pr. person at deltage og max. 2 personer fra samme ”selskab”. Betaling sker først ved indgangen, men den er bindende, når man har tilmeldt sig og har fået tilmeldingen bekræftet af os.

TILMELD dig ved at skrive til info@crimewine.dkDu skal helt sikkert skynde dig, for der er begrænset plads.

NB: På grund af corona-situationen måtte vi tidligere i foråret 2020 aflyse et arrangement med Georg Fogt. 
Hvis du meldte dig den gang, har din tilmelding førsteprioritet – men du skal i så fald melde dig senest den 16. november. 
Hvis du også betalte dengang, og ikke fik det refunderet, så gør os opmærksom på dette – for så skal du naturligvis ikke betale denne gang. Under alle omstændigheder er din tilmelding først gyldig, når vi har bekræftet den. 

 

Torsdag d.  7. december 2023. kl. 17-19: Winzergenossenschaft-vine under 100 kr. (smagning mv. - åbent for alle)

Udsøgte vine til under en hund
Åben for smagning og salg af vin

torsdag den 7. december, kl. 17-19

Der er fri adgang og tag gerne venner og bekendte med
ned i vinkælderen på Bykildevej 2, Valby.

 

Denne aften vil vi gerne fokusere på Winzergenossenschaft Königschaffhausen, som fremstiller virkelig gode vine til virkelig gode priser – så gode, at vi kan sælge en del af dem for under 100 kr. pr. flaske.


Du kan se nogle af vinmagerne fra Königschaffhausen jonglere med priserne her:
            Vinkooperativet Königschaffhausen er i år ved en vinmesse i Köln blevet udvalgt og udnævnt til at være Tysklands bedste vinproducent!

Denne aften kan du blandt andet smage:

 • Blanc de Noir, hvid vin på røde druer (Pinot Noir/Spätburgunder). At dette er en usædvanlig god vin kan mange kunder på vinbaren Villa Vino i Mikkel Bryggers Gade skrive under på, for der er den et stort hit.
 • Spätburgunder Teufelsburg trocken 2017 (Pinot Noir). Den faldt vi alle for, da vi var på besøg hos Königschaffhausen i oktober, og nu har vi fået den hjem i vinkælderen – klar til at du også kan smage den.

PS. GØR ET KUP!

I kælderen har vi desuden samlet et større antal vine – typisk restpartier, der er så små, at det ikke giver mening at udbyde dem til smagning osv. Vi sælger dem enkeltvis til priser som vi egentlig synes er for billige, men det skyldes, at vi ikke ønsker at tage ansvar for, om de nu virkelig er så gode, som vi tror. Det kan være svært at vurdere, hvordan en vin af en noget ældre årgang har det.

Vi fejrer vort lange og gode samarbejde med kooperativet Winzergenossenschaft Königschaffhausen og præsenterer både gamle kendinge og nye vine - alle til priser under 100 kr. Du kan blandt andet smage et par nye rødvine, vi netop har fået hjem.

 

Tirsdag d. 19. december, 2023, kl. 17-19: Juleafslutning (smagning mv. - åbent for alle)

Crimewines traditionelle juleafslutning, hvor du blandt andet kan smage vores forslag til vin til julemaden og sekt til nytårsaften. Advarsel: Til trods for, at vi har anskaffet og sikret en særlig stol til ham, har Hansi Hinterseer det med ikke at møde op. Måske er han sur over, at vi for tiden kun sælger tysk, og ikke østrigsk vin.

 

2024: Crime & Wine

Arrangeret af Thiemers Magasin (Tullinsgade 24, Kbh. V. & Valby Langgade 30, Valby): "Vi mødes over et glas vin og en god krimi. Eller to glas vin og en god krimi. Eller tre glas vin og en god krimi. Nogle gange kommer en forfatter eller forlægger forbi, andre gange anbefaler vi en bog eller diskuterer en fælles oplevelse. Både bøgerne og vinen kan købes og vi udelukker ikke, at I får en særlig Crime & Wine rabat!". Billetter på thiemersmagasin.dk

Husk at du altid kan få en god kop kaffe på Thiemers Kaffebar, Valby Langgade 30 (i samme bebyggelse som Crimewine) - og lidt litterær inspiration, hvis du også ønsker det.

 

Onsdag d. 17. januar 2024, kl. 16-18: Hvid januar - nu med vin! Smagning m.v., åbent for alle.

 

Torsdag d. 29. februar 2024, kl. 16-18: Årets ekstra dag skal bruges på noget godt - åbent for smagning og salg

 

Fredag d. 22. marts 2024: LUKKET arrangement (Vinklubben Bryggensgård)

 

Fredag d. 12. april 2024, kl. 16-18: Åbent for smagning og salg

 

Søndag d. 21. april 2024: Crimewine deltager i TYSKE VINDAGE i Pressen, Politikens Hus

 

 

Onsdag d. 8. maj 2024, kl. 16-18: Åbent for smagning og salg

 

Torsdag d. 20. juni 2024, kl. 16-18: Åbent for smagning og salg

 

 

Tidligere arrangementer

Mandag d. 27. november 2023, kl. 17-19: LUKKET arrangement (DUK-foreningen)

 

Torsdag d. 16. november 2023, kl. 16-18:  Kongesmagning

Kongesmagning

Åbent for smagning og salg!
Torsdag den 16. november, 16-18

Vi kalder det kongesmagning, fordi du bl.a. vil få mulighed for at smage (og købe, så langt det lille oplag holder) et par af de bedste rødvine ”det nye bourgogne” har at byde på.
                                         

Fx Spätburgunder (Pinot Noir) Enselberg, GG (Grand Cru) 2021, fra en af de absolutte topproducenter, Franz Keller.

 • I dagens højtidelige anledning nedsat fra 375 til 325 kr. pr. flaske – stadig med sex procent rabat ved køb af sex flasker.

Der er kort sagt ikke noget at betænke sig på, tag venner og familie med ned i kælderen, Bykildevej 2, Valby, torsdag 16. november 16 -18. Det er gratis!

Husk, at vi nu modtager både kort og mobilepay, og at du får 6 procent rabat, når du køber 6 vine af den samme slags. 

PS. GØR ET KUP: Vi har samlet et restlager af mange forskellige vine og mange forskellige årgange. Disse vine er til salg i kælderen til priser, der gør det muligt for den hurtige at gøre et usædvanlig godt vinkøb.

God vin gemt i kælderen giver gode venner og sammenhold.
– Horats (65-8 f.Kr.), romersk digter

 

3. november 2023, kl. 16-18

Dronningesmagning  

Åbent for smagning og salg af vin
- fredag den 3. november, 16 -18

 

Vi kalder det dronningesmagning, fordi du blandet andet vil få mulighed for at smage (og købe, så langt det lille oplag holder) et par af de bedste hvidvine ”det nye bourgogne” - Kaiserstuhl, Baden, Tyskland - har at byde på.


 

Fx Weissburgunder (Pinot Blanc) Im Leh, GG (Grand Cru) 2018, fra en af verdens absolutte topproducenter, Franz Keller - i dagens højtidelige anledning nedsat fra 350 til 275 kr. pr. flaske - stadig med muligheden for sex procent rabat ved køb af sex flasker!

Og som noget helt særligt – men kun til de første der møder op: Til vinen kan man således nyde en skive skinke eller to fra vores egen nylige import fra slagter Dirr i Endingen i Kaiserstuhl. Hvis du ikke har prøvet det før, mangler der noget i din skinkeopdragelse.

Der er kort sagt ikke noget at betænke sig på, tag venner og familie med ned i kælderen, Bykildevej 2, Valby, fredag d. 3. november 16 -18. 

Husk, at vi nu modtager både kort og mobilepay, og at du får 6 procent rabat, når du køber 6 vine af den samme slags.

 

25. oktober 2023, kl. 18-21: Naturlig vin til unaturligt lave priser

               Sker nok aldrig igen!
       Onsdag den 25. oktober, kl. 18-21    
- kom på besøg på vores vinværksted – med naturlig vin til unaturligt lave priser!

Vi sætter fokus på Crimewines naturligste vine – vine, som har fået lov til at udvikle sig uden anvendelse af de metoder, som vinbønder normalt styrer produktionen med.
 
Sådan smager ”oprindelse”!
Weingut Höfflin var en af de første i Kaiserstuhl og i Tyskland i det hele taget, som eksperimenterede med naturlig vinproduktion, og han markedsfører sine vine under titlen ”Naturtalenter fra vinværkstedet”. Han beskriver det selv som vine i harmoni mellem mennesker og natur, dvs. økologiske vine uden tilsætning.
Sådan smager oprindelse, siger Höfflin, og henviser dermed til, at jordbunds- og klimaforhold har ekstra stor betydning for de naturnære vine. Det smager man! Og Höfflins vine er et spændende univers af smag og overraskelse (hver eneste flaske kan smage forskelligt...!).
 
Velkommen til Pixiland!
I Ihringen, ved Kaiserstuhls sydligste punkt, ligger det lille familieforetagende Weingut Pix. Helga og hendes mand Reinhold startede vinproduktionen i 1984. Helga er i dag ”seniorchef” og ”Powerfrau”, som der står på hjemmesiden, hvor man også kan læse om omlægningen til biodynamisk vinproduktion i 2013. Helga taler i øvrigt dansk og har et særligt forhold til Jylland. Vi har mødt hende flere gange og kan nikke genkendende til hjemmesidens beskrivelse!  
 
14 forskellige naturlige vine!
Onsdag den 25. oktober kan du smage ikke mindre end 14 forskellige naturlige vine. Fra Höfflin (12) og fra Pix (2).
Både røde og hvide, både grau-, weiss- og spätburgunder – samt chardonnay (og flere andre …). Du kan se listen over vinene nedenfor.
 
Så kom og smag på naturen i kælderen, som i dagens anledning er udnævnt til vinværksted. Det eneste unaturlige er priserne, som vi i den anledning – som en absolut engangsforeteelse – har sat markant ned. Billigere bliver det simpelthen ikke for vin af den kvalitet, der denne dag er til salg.
 
Vel mødt i vinværkstedet, Bykildevej 2, Valby, onsdag 25. oktober kl. 18-21.
 
PS: Du kan forhåndsbestille, hvis du vil være sikker på at kunne få den ønskede vin (nogle af flaskerne er der kun få tilbage af). Det gælder naturligvis også, hvis du ikke har mulighed for at komme den 25. oktober (så kan du afhente vinen en anden dag, efter nærmere aftale).
Skriv til os vedrørende forhåndsbestilling på: info@crimewine.dk
 
Weingut Höfflin
Weisser Burgunder Löss, Landwein trocken 129 kr.
Grauer Burgunder Prestige Fumé Endhale trocken 219 kr.
Grauer Burgunder Prestige trocken – Weinwerkstatt 199 kr.
Sauvignon Blanc Prestige trocken Bienenfresser 189 kr.
Sauvignon Blanc Prestige trocken – Weinwerkstatt 199 kr.
Sauvignon Blanc Prestige trocken – maischevergoren 189 kr.
Gewürztraminer Prestige trocken – maischevergoren 249 kr.
Müller-Thurgau Landwein trocken 99 kr.
Müller-Thurgau Prestige trocken – maischevergoren 189 kr.
Chardonnay Prestige trocken – maischevergoren 229 kr.
NApurTUR trocken 149 kr.
Spätburgunder Prestige trocken unfiltriert 179 kr.

Weingut Pix
Grauburgunder Gutswein trocken 99 kr.
Gewürztraminer Spätlese trocken 119 kr.
                   

Jeg tror, at man finder megen lyksalighed i de mennesker, der er født i nærheden af gode vine – Leonardo da Vinci

 

 

 10. oktober 2023, kl. 17-19: Gråvin til gråvejr!


Gråvin til gråvejr!
Crimewine holder åbent onsdag 11/10 kl. 17-19.


I Crimewine er vi faldet over et lille digt, som vi gerne vil dele med jer.
Det er en ode til en af vore favoritdruer, nemlig Grauburgunderen (det er den, italienerne kalder Pinot Grigio og franskmændene kalder Pinot Gris). Digtet er oprindelig skrevet på nedertysk, men af hensyn til de af jer, som ikke er helt opdaterede på denne tyske sprogvariant, har vi her valgt at oversætte det. 

 
Når dagen sig korter
og vejret bli’r kolder’,
vi længes mod sorter
som varme os holder
 
De Graue Burgund’re
Kan klare det job,
de holder jer muntre
så bare træk op!
 
En velegnet drue
til mange slags mad,
den la´ sig ej kue –
for den modnes i fad
 
En vin I bør drikke
med venner og slægt,
skulle nogen få hikke
er humørsygen lægt
                      (Ukendt oprindelse)
 
Nyoversættelsen skal naturligvis fejres, så derfor kan du på onsdag blandt andet smage følgende vine:

 • Grauburgunder fra Königschaffhausen1 liters flaske: 109 kr.
 • Grauburgunder Crimewine IV fra Bercher: 119 kr. flasken
 • Grauburgunder ”Dit ist der Clou von’t Jantze” - topvin fra Bettina Schumann: 230 kr. flasken
 • Graues B Famose Schose a la Pink – Rosé (!) på Grauburgunder fra Schumann: 179 kr. flasken

Skulle du være mere til rødvin, finder vi nok også noget frem, du kan smage.
Der er kort sagt ikke noget at betænke sig på, tag venner og familie med ned i kælderen, Bykildevej 2, Valby, onsdag 11. oktober kl. 17-19.

 

 

29. september 2023, kl. 16-18

Kære vinvenner, Crimewine er – endelig, vil nogen måske sige? – trådt ind i den digitale tidsalder. 
Det fejrer vi på
fredag 29/9 kl. 16-18, hvor vi endnu engang holder åben vinkælder.

Vi kan nu modtage både mobilepay og kreditkort i kælderen.

OBS!!!!! Vi har samtidig forenklet vores priser, og der vil fremover kun være én pris på hver vin. 
Køber du 6 eller flere af den samme vin, får du 6 procent rabat (det kalder vi sex for sex).
Køber du søde vine, får du rabat allerede ved 3 flasker.


Du kan som sædvanlig smage et bredt udvalg af vore gode vine, herunder:

 • Scheurebe Literflaske fra Fogt - 109 kr.
 • Weissburgunder Crimewine I – 119 kr.
 • Spätburgunder Achtkantig fra Schumann – 149 kr.
 • Scheurebe Auslese fra Königschaffhausen – 165 kr. (halvflaske)

Og så endelig det store slagnummer:

Grauburgunder Schlossberg Grosses Gewächs fra Keller – normalpris 350 -
men i dagens anledning 269 kr. (og nej, så får du ikke yderligere rabat på dén!)
 
Det foregår som altid i kælderen, Bykildevej 2 i Valby.
Det koster ikke noget og kræver ikke tilmelding.

Vi håber, at rigtig mange vil kigge forbi – og opfordrer til tålmodighed, hvis nu teknikken skulle drille… 

 

15. september 2023, kl. 16-18

Så er der igen "fredagsbar" i kælderen hos CrimeWine
fredag d. 15. september fra 16-18

 Her i sensommeren fokuserer vi på den «sene Burgunder» - Spätburgunderen.

Druen, som i resten af verden er kendt som Pinot Noir, har mange dyder, heriblandt at den er meget omstillingsparat.
Det vil vi gerne demonstrere på fredag, hvor du kan smage både bobler, hvidvin, rosé og rødvin på en og samme drue.
                                                             

For at fremhæve et par stykker:
Spätburgunder Blanc de Noir trocken fra Fogt – superhvidvin til hverdagspris: 650 kr. for 6 flasker
Spätburgunder Sasbacher Limburg Erste Lage 2017 – vellagret rødvin til superpris: 1450 kr. for 6 flasker

Vi kunne blive ved at finde flere superlativer om vine på denne drue – men det er nok bedre, at du selv kigger ned i kælderen, Bykildevej 2 i Valby, på fredag 16-18, hvor Lars står klar med proptrækkeren.

 

 

1. september 2023, kl. 16-18


Fredagsbar! 

fredag den 1.september – fra 16-18 - har vi igen åbent for smagning og køb af vin 

Du kan smage 6-8 vine, som vi synes – i forhold til prisen – er af exceptionel kvalitet. 
Tag gerne en ven med - vinsmagningen er gratis.

Har du mulighed for at komme før kl. 16, anbefaler vi en kop kaffe på Thiemers kaffebar, der ligger ”lige om hjørnet”, på Valby Langgade 30A.
 
Har du mulighed for at blive længere efter du har smagt vin hos CrimeWine anbefaler vi at gå til Valby Kulturdage, der netop fredag starter længere henne ad Valby Langgade med en masse boder med mulighed for at spise og drikke mv.

Synes du, at du gerne vil smage endnu mere (gratis) vin fra 16-18, så besøg også ”Hos Peter Kjær”, der ligesom Thiemers er placeret ”lige om hjørnet”. Han har i øvrigt noget som vi ikke har: Spiritus. Peter er ubestrideligt Danmarks største ekspert i whisky og har bl.a. skrevet flere bøger om emnet.

 Det må være svært, synes vi, at finde en undskyldning for ikke at aflægge CrimeWine mv. et besøg på fredag?! 
Adressen er Bykildevej 2 - i kælderen inde i gården. 
Afhængigt af vejr, vind og en masse andet har vi måske også - som Peter - ”smagning på gaden”.


 

11. august 2023, kl. 16-18


Har du fået vand nok – og måske for lidt vin – i juli?

Så er redningen nær: Crimewine holder
fredagsbar på – fredag!
 

Vi åbner en række vine, der kan give sommerstemning, uanset hvad DMI siger.
Du kan blandt andet smage:
 

 • Chardonnay Sekt fra Königschaffhausen – 700 kr. for 6 flasker i en kasse – stadig et fund til prisen
   
 •  What the Fogt prosecco Rosé – 600 kr. for 6 flasker med sommerduft
   
 • Weissburgunder vom Löss fra Höfflin – uovertruffen hvidvin til sensommerens makreller og andre lækre fisk – 900 kr. for en kasse

Vi åbner også nogle andre vine, så der er noget at blive overrasket over.
Kort sagt, en fredagsbar du ikke må gå glip af – og derfor har vi også ændret åbningstiden til 16-18, så du kan nå alt det andet, du skal den aften.

Det er som sædvanlig gratis, og du må gerne ringe til en ven eller to og tage dem med. Det foregår d. 11.8. i kælderen på Bykildevej 2 i Valby.

 

 

27. juni 2023, kl. 11-13: Sommerbrag

 

Lørdagsåbent 27.6.11-13
- OG - 
SOMMERBRAG - 
Smagning 30.6. 17-19 - hvor vi giver 10% rabat i kælderen

Så har vi endnu mere ny vin på hylderne: Supergode rødvine fra Salwey i alle prislejer, en spændende
Riesling Spätlese fra Weingut Fogt - og den populære Rivaner fra Fogt har vi også fået hjem igen. Du kan smage nogle af disse vine tirsdag 30/6 17-19, hvor vi afslutter forårssæsonen.

Vi fejrer sommeren - og håber på, at den snart indfinder sig - med et supertilbud: På tirsdag d. 30.6. giver vi 10 procent rabat på alle vore vine, men kun i kælderen mellem 17 og 19.

Husk også, at Arne Bercher kommer og præsenterer sine vine - herunder også nogle i lidt ældre årgange - hos os torsdag 30/7 kl 18.
Tilmelding påkrævet men der er stadig få ledige pladser, deltagergebyr 150 kr.


Vel mødt i vinkælderen, Bykildevej 2 i Valby 


 

 

9.-10. juni 2023


CW-weinfestivalweekend 

Sommeren er over os, og du savner sikkert vin!
Derfor holder Crimewine åbent 2 dage i streg:
fredag 9/6 kl. 17-18.30 og lørdag 10/6 kl. 11-13.

Der vil blive mulighed for at smage en perlerække af vore gode vine – hvilke ved vi ikke helt endnu, men vi kan love, at der bliver nok at smage på.
For eksempel har vi ny Rosé og Weissburgunder fra Bercher, og hvis ellers Speditionen holder, hvad de har lovet, kommer der også andre nyheder på smagelisten.

I disse dage får vi nærmest dagligt nye vine hjem direkte fra nogle af de bedste vingårde i Tyskland (verden?).

Kom gerne begge dage: Det bliver forskellige vine, du kan hælde i smageglasset og gøre sommeren bedre med.  
BEMÆRK: Vi kan desværre IKKE tilbyde overnatning mellem smagningerne!

Vil du med, så er det såre enkelt!
Du tropper op ved porten på Bykildevej 2 i Valby, ringer på Crimewines klokke, hvis porten er lukket – så går resten af sig selv.

Det koster ikke noget at være med. Du må gerne tage familie, naboer og venner med, og der kræves ikke tilmelding.

 

 

7. juni 2023, kl. 17-19: Bercher i kælderen

 


Det er længe siden sidst – men nu sker det altså!

onsdag 7. juni kl. 17-19

Arne Bercher fra Burkheim i Kaiserstuhl kommer til Crimewine og præsenterer en perlerække af sine bedste vine. Du får her mulighed for at smage vine fra alle dele af sortimentet.
Du kan blandt andet smage:

 • Chardonnay Sekt 2018
 • Spätburgunder Jechtinger Eichert 2020
 • Weissburgunder Haslen Grosses Gewächs 2021
 • Grauburgunder Haslen Grosses Gewächs 2021
 • Spätburgunder Kesselberg Grosses Gewächs 2020


Arne har desuden et særtilbud med til Crimewines kunder:
To vine fra marken Sasbacher Limburg, som findes i meget lille oplag, og som du kun vil kunne købe hos Crimewine.

Kender du ikke Berchers vine i forvejen, så er der her en god anledning til at prøve en af Tysklands bedste vingårde. Bercher får konsekvent topkarakterer i de tyske vinbibler, og vi har haft stor succes med at sælge hans vine, lige siden vi startede Crimewine for over 15 år siden.
Hvis du allerede kender Bercher, så ved du, at der ikke er noget at betænke sig på!

Desværre har vi fortsat begrænset plads i kælderen, så deltagelse kræver tilmelding – max 2 billetter pr. bestilling - og der uddeles pladser efter princippet først-til-vintønden.
Af hensyn til pladsforhold og logistik serverer vi kun brød til vinen – så husk at spise lidt hjemmefra, inden du kommer!

Du tilmelder dig ved at sende en mail - med antal og navn - til info@crimewine.dk – så hører du nærmere fra os. Deltagelse koster 300 kr. pr. person.

 

 

26. april 2023, kl. 18-20: Ost og vin


Mennesket lever ikke af vin alene!

Derfor har vi i samarbejde med Valby Ostelager (igen!) sat ost til vin.
Det foregår som altid i kælderen hos CrimeWine - Bykildevej 2 i Valby. 

Onsdag den 26. april, kl. 18-20. 

                                             

Troels fra Valby Ostelager har udvalgt en række lækre DANSKE oste, og vi har bestemt os for – en gang for alle – at finde svaret på følgende spørgsmål:

Hvad passer bedst til dansk ost, rød- eller hvidvin? Afgørelsen er din!

Arrangementet koster 250 kr. pr. mund.
Tilmelding er påkrævet, og der er et begrænset antal pladser.
Så skynd dig at skrive en mail til os (info@crimewine.dk) med navn på dem, som ønsker at deltage.

Du vil derefter hurtigst muligt høre fra os - med info om betaling. 
Pladserne fordeles efter princippet ”først til vintønden”...

 

 

28. marts 2023, kl. 17-19: Chardonnaysmagning

Chardonnay-smagning i Crimewine:
 Tirsdag den 28. marts, kl. 17-19.
                                                
    

Vi sætter fokus på Chardonnay-druen.

Den er kendt og elsket overalt i verden.
Der har de sidste årtier været en tendens i retning af, at de er blevet meget ens – med meget fad- og meget røgsmag.  
Den linje har en række af de bedste vingårde i Tyskland nu brudt, og det interessante er, at den øvrige verden, langsomt men sikkert, er begyndt at følge i Tysklands fodspor, herunder nogle af de allerstørste og mest kendte chardonnay-vingårde i USA.
De ”nye” tyske Chardonnay-vine er mere slanke, mere raffinerede og mere elegante. Selve druen kommer i højere grad til sin ret. Nogle af dem tåler at blive holdt op med de langt dyrere hvide top-vine fra Bourgogne på samme drue.
 

Kom og smag nogle udsøgte tyske Chardonnay-vine (og en sekt) til vanvittigt konkurrencedygtige priser:

 • Weingut Georg Fogt: Chardonnay & Chardonnay. 6 stk. 675 kr. 
 • Weingut Franz Keller: Chardonnay Oberbergener Basgeige Erste Lage. 6 stk. 875 kr. 
 • Weingut Bercher: Chardonnay Brut Baden Sekt. 6 stk. 1050 kr. 
 • Weingut Höfflin: Chardonnay Prestige trocken. 6 stk. 1750 kr. 
 • Weingut Franz Keller: Chardonnay Kirchberg Grosse Lage. 1 stk. 499 kr

 
Og vi tilsætter nok lidt rødvin, som måske ville egne sig til PÅSKE-LAM 
(du blander selv – inden for egen gane)!
 
Så tag hatten i hånden, kæresten under armen, og livet som det kommer. Der er fri adgang for alle i vinkælderen på Bykildevej 2, 2500 Valby, tirsdag den 28. marts kl. 17-19.

 

18. februar 2023, kl. 11-13: Hvid februar

Hvid februar - lørdag 18/2 11-13

Vi præsenterer en perlerække af gode vine fra Fritz Keller – de fleste er hvidvine, så derfor kalder vi det hvid februar

Og så har vi et særlig godt tilbud til dig: 
På lørdag – og kun på lørdag – kan du købe Kellers allerbedste Grauburgunder – Schlossberg Grosse Lage – til væsentlig nedsat pris: 299 kr., normalpris 350 kr.
Vi har den endda i flere årgange, og du kan smage dem alle på lørdag.

Du kan også smage følgende vine:

 • Weissburgunder vom Löss – en af vore yndlingsvine til en meget fin pris: 700 kr. for en kasse med 6 flasker.
 • Grauburgunder vom Löss – en skarp Grauburgunder til en skarp pris: 700 kr. for en kasse.
 • Grauburgunder Bassgeige Erste Lage – denne vin kommer fra ”cellomarken” lige over for Kellers vingård i Oberbergen midt i Kaiserstuhl og koster 875 kr. for en kasse.

Desværre har vi efterhånden udsolgt af Kellers rødvine, på nær de allerbedste, men hvis du absolut vil have rødvin i den hvide februar, finder vi nok en flaske at lukke op.
Hvad det bliver for en, må du komme ned og konstatere ved selvsyn.

Vi ses i kælderen, Bykildevej 2 i Valby. Alle er velkomne, det koster ikke noget, og du behøver ikke melde dig på forhånd.


 

Bemærk, at Crimewine er sat i fængsel!
Hvis porten ikke allerede står åben, skal du ringe på klokken ved vort skilt, INDTIL KNAPPEN LYSER, så skal vi nok lukke dig ind.                                                                        

 

30. januar 2023, kl. 17-19: Nye årgange fra Bercher

Kære Vinvenner

En række af Berchers vidunderlige vine – i nye årgange – fra en af de bedste vinmarker i Kaiserstuhl (”ildbjerget”) er netop ankommet til vinkælderen. Vi glæder os til at smage dem! 

Kom og smag dem sammen med os:
 Mandag den 30. januar, kl. 17-19.

 
Det drejer sig bl.a. om:

 • Spätburgunder Burkheimer Feuerberg Erste Lage 2017 (1650 kr. for 6)  
 • Grauburgunder Feuerberg Erste Lage 2021 (1050 kr. for 6)
 • Weissburgunder Feuerberg Erste Lage 2021 (1050 kr. for 6)

 
Vi stiller også en række andre vine frem bl.a. vores klassikere fra Bercher, som vi har fået flere af (dog ikke nye årgange):
 
CrimeWine III (725 kr. for 6) – mere spätburgunder for pengene fås ikke!
CrimeWine IV (675 kr. for 6) – klassisk pinot gris fra Bercher!

 
Vi glæder os til at se jer – gratis adgang for alle – i kælderen inde i gården på Bykildevej 2, Valby.
 

 

 

14. januar 2023, kl. 11-13: Velkommen 2023

Vin til under 15 kr. glasset!
Så starter det nye år i Crimewine.
Vi lægger ud med et arrangement i inflationens tegn!

 

Vi er meget stolte af vore vine på literflasker, så på lørdag d. 14.januar kan du mellem 11 og 13 bl.a. smage en af vore absolutte topsælgere, og vor absolut billigste vin:

 • Müller-Thurgau Endinger Vulkanfelsen fra Königschaffhausen
  Her får du 6 liter vin for 495 kr. – det er hele 40 glas vin for under 13 kr. pr. glas!

  Og så er der alle de andre:
   
 • Grauer Burgunder QbA trocken – vin fra Königschaffhausen, som bare skal smages
 • Pinot Noir Blanc de Noirs trocken – skøn fyldig hvidvin på røde druer fra Königschaffhausen.
 • Sauvignon Blanc trocken – igen fra König, med fint tvist af citrus (desværre kun få flasker tilbage).
 • Scheurebe trocken – fra Georg Fogt i Rheinhessen, og det er som at åbne en flaske forår!
 • Spätburgunder trocken – Königschaffhausens uovertrufne rødvin, serveres gerne let afkølet!

Alle disse vine koster 595 kr. for en kasse med 6 liter, altså 40 glas for 14 kr. og 88 øre pr. glas.

Du kan vælge og vrage, og på lørdag sælger vi gerne blandede kasser.

Der er altså intet at betænke sig på, hank op i indkøbsnettet, svigerfar og svigermor - og dine bedste venner og styr mod Bykildevej 2 i Valby nu på lørdag d. 14.januar.

Vi åbner kl. 11 og lukker igen kl. 13 – og så håber vi at se dig!

 

 

 

20. december, 2022: Julesmagning

HUSK
Den traditionelle juleafslutning i Crimewine, i kælder på Bykildevej 2 i Valby
tirsdag 20/12 kl.17-20      
     OG - mulighed for levering (se nederst)    
       

Vi har som sædvanlig inviteret en af Østrigs fremmeste entertainere til at synge julen ind. Men uanset om han dukker op eller ej, bliver der fest i den gamle vinkælder.
Vi åbner ganske simpelt den bedste vin fra hver af vore producenter, så her bliver der noget helt særligt at smage på.
Vi serverer blandt andet:

 • Weissburgunder Burkheimer Feuerberg Erste Lage fra Bercher – toppen af poppen fra ildbjerget ved Burkheim – 1000 kr. for en kasse
 • Weissburgunder im Leh GG fra Keller – superflot vin til nytårstorsken – 350 kr. for en flaske.
 • Spätburgunder Haute Volaute fra Schumann – noget helt særligt til 1350 kr. for en kasse.

Vi har også lagt nogle andre vine ind bag lågerne i julekalenderen, men dem må du vente med at få afsløret til på tirsdag.
Skynd dig at invitere en god ven eller bekendt med til gratis vinsmagning i kælderen, Bykildevej 2 i Valby. Tilmelding er ikke nødvendig, og vi lover, det bliver hyggeligt.

OBS   

Hvis du gerne vil have vin leveret, kører vi – forudbestilt – vin ud 22/12! 

Betingelserne er de samme som vanligt: hvis du bor inden for 25 kilometer fra Valby, leverer vi gratis, hvis du bestiller for minimum 1000 kr.
Og husk, du må gerne bestille fra hele sortimentet!
Vi vil gerne have din bestilling allersenest d. 20.12. 
Skriv til info@crimewine.dk, og husk adresse, evt. tlf.nr. - og en beskrivelse af, hvor vi må stille vinen, hvis du ikke er hjemme.

 

 

 

26. november 2022, kl. 11-13: Det grå guld

 
Efteråret og gråvejret er over os! Men lad os sammen sætte lidt kulør på tilværelsen:
 
Lørdag den 26. november, kl. 11-13.
 
Her åbner vi for Crimewines ”grå guld” i form af de mange skønne vine på druesorten Grauburgunder (pinot gris). Kaiserstuhl er berømt for sine gris'e-gode grauburgundere, og vi disker op med et festfyrværkeri af Crimewines sortiment.
Du kan bl.a. smage:
 

 • Rund og fyldig grauburgunder fra Königschaffhausen: Literflaske QbA trocken, 109 kr. (6 for 595 kr.)
 • Rank og elegant – nutidens målestok for god grauburgunder fra Kaiserstuhl: Weingut Keller, Grauburgunder Bassgeige, Erste Lage, 159 kr. (6 for 875 kr.)
 • Skæv og sjov grauburgunder fra Weinhaus Schumann: ”Dit is der Clou von’t Janze”, 230 kr. (6 for 1350 kr.) 
 • Stor, mineralsk og majestætisk grauburgunder fra hjertet af vulkanen Kaiserstuhl: Weingut Bercher, Burkheimer Feuerberg, Haslen, Grosse Lage, 249 kr. (6 for 1400 kr.).

 
Så kom og del firmaets mange grå nuancer med os, lørdag den 26. november.
Der er som altid gratis adgang for alle i vinkælderen på Bykildevej 2, Valby 

 

 

Resten er historie - hvor vi selv bl.a. mindes de kæmparrangementer, vi afholdt i forbindelse med Crimewines 5 års, 10 års og 15 års fødselsdage. Nu ser vi frem mod 30. september 2025, hvor Crimewine fylder 18 år - og altså bliver myndig! Det kommer ikke til at gå stille af.

...............

...............

...............

...............